ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΑΓΙΑΣΜΟ                  Αίγιο, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 2020-21, θα πραγματοποιηθεί τη ∆ευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ως εξής:

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:15 και θα ανέβουν απευθείας στις αίθουσές τους,  φορώντας απαραίτητα μάσκα.

Οι γονείς της Α΄ Τάξης ( ένας γονέας-κηδεμόνας για κάθε παιδί) θα εισέλθουν στον προαύλιο χώρο μαζί με τα παιδιά τους, τηρώντας τις αποστάσεις,  για μια σύντομη ενημέρωση από τη δασκάλα της Τάξης  και μετά θα αποχωρήσουν  ενώ οι μαθητές, φορώντας τη μάσκα τους, θα μπουν στην αίθουσά τους.

Οι διδακτικές ώρες μέχρι την ώρα του αγιασμού( 10:00) θα αξιοποιηθούν για ενημέρωση σε θέματα της  πανδημίας και τη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο, παρουσία των μαθητών της Α΄ Τάξης και αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών. Οι μαθητές των υπόλοιπων Τάξεων θα αγιαστούν ξεχωριστά.

Όλοι οι μαθητές αφού  πάρουν τα βιβλία τους σε τσάντες και ό,τι άλλο υλικό υπάρχει, θα αποχωρήσουν στις 10:30 με ευθύνη των γονιών τους.

Μέσα στο κτήριο του σχολείου δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν γονιό αν δεν έχει την άδεια της Διευθύντριας του σχολείου και φυσικά αν δεν φορά μάσκα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καλό είναι οι μαθητές να έχουν μαζί τους μπουκάλι με νερό και απαραίτητα, σακουλάκι για τη μάσκα.


                                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                   Αίγιο, 17-09-2020

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
σας ενημερώνουμε ότι αύριο Παρασκευή, 18-09-2020, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, μετά από απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, λόγω επικίνδυνων καιρικών και μετεωρολογικών φαινομένων.


                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                 Αίγιο, 14-11-2020

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ανακοινώνουμε ότι τα Σχολεία, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα, 16/11/2020 και για δύο (2) εβδομάδες στα πλαίσια του περιορισμού της πανδημίας του covid-19.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                 Αίγιο, 14-02-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ανακοινώνουμε ότι τα Σχολεία, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα, 15/02/2021 και μέχρι νεωτέρα; στα πλαίσια του περιορισμού της πανδημίας του covid-19.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2021-22                               Αίγιο,1-03-2021

 

Οι εγγραφές μαθητών στην Α' τάξη, για το σχολικό  έτος 2021 –2022, θα πραγματοποιηθούν από την 1η  έως και την 19η Μαρτίου 2021. Στην Α' τάξη θα εγγραφούν μαθητές που γεννήθηκαν από 01/01/2015 μέχρι 31/12/2015 .

        Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης  (θα αναζητηθεί από το  Σχολείο).
  2. Υπεύθυνη Δήλωση που θα συνταχθεί στο Σχολείο. 
  3. Βιβλιάριο υγείας του μαθητή από το οποίο θα   προκύπτει ότι έχoυν γίνει οι προβλεπόμενοι εμβολιασμοί.
  4. Ατομικό Δελτίο Υγείας (θα δοθεί από το Σχολείο με την εγγραφή, θα συμπληρωθεί από παιδίατρο και θα επιστραφεί τον Σεπτέμβριο).
  5.  Βεβαίωση φοίτησης Νηπ/γείου (θα σταλεί  από το Νηπιαγωγείο στο Σχολείο).
  6. Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (απόδειξη ΟΤΕ,  ΔΕΗ κ.τ.λ.).

Λόγω των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται κατόπιν συννενόησης στα τηλέφωνα: 2691023501 / 6979933379 από ώρα 14:00 έως 17:00

 


                                            ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                                  Αίγιο, 6/05/2021

 

Φίλες και φίλοι γονείς & κηδεμόνες,

ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 10/05/2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτικός  για όλους τους μαθητές .

Ο έλεγχος διενεργείται 2 φορές την εβδομάδα και  έως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα ( το 1ο διενεργείται από την Κυριακή έως τη Δευτέρα το πρωί που το δείχνουν στο Σχολείο και το 2ο από την Τετάρτη έως την Πέμπτη το πρωί που το δείχνουν στο Σχολείο).

Για τους  μαθητές το 1ο  δωρεάν αυτοδιαγνωστικό τεστ  παραλαμβάνουν, από σήμερα Τετάρτη, 6/05/2021, οι γονείς/κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον Α.Μ.Κ.Α. του ανηλίκου μαθητή και την αστυνομική ταυτότητα των ιδίων και το επόμενο από τη Δευτέρα και έπειτα και ούτω καθεξής.

Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος:

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών  επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν ( με τους κωδικούς taxinet), επιλέγουν την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19, για τους μαθητές  θα μπορούν να συντάσσουν και υπογράφουν χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός 24 ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες θετικοί μαθητές και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Ε.Ο.Δ.Υ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια ή ιδιωτική δομή με επιβάρυνση του γονέα, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, δείχνοντας την παραπάνω βεβαίωση.

Κάθε μαθητής θα δείχνει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στο σχολείο και θα την έχει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.

Στην περίπτωση που μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα, δεν γίνεται δεκτός στο σχολείο.

Θα πρέπει επίσης να σας επισημάνουμε ότι η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους του σχολείου παραμένει υποχρεωτική ανεξάρτητα από τη χρήση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

 


 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Top